Нас відвідали:

бесплатный счетчик посещений

Контакти

Телефон приймальної комiсiї:

(097) 2113947
(067) 7646700

Адреса: Україна, Одеська область, м. Ізмаїл, 68600,

вул. Фанагорійська, 7

Офіціант. Бармен

Офіціант  4 розряду

Професійна діяльність офіціанта, передусім, передбачає спеціально спрямоване  спілкування між ним і відвідувачами. За робочий день офіціант  спілкується   з різними за віком та індивідуально-психологічними  характеристиками  людьми: молодими і літніми, жінками і чоловіками, спокійними і дратівливими, активними і повільними. Всі вони різні, але потребують поради та допомоги офіціанта іноді покладаються на його смак і професійну компетенцію.

 

Офіціант активно формує своєю роботою  перше враження відвідувачів не тільки про самого себе, але й про своє підприємство. Професійна діяльність офіціанта тісно пов’язується з професіями бармена, кухаря.

 

Після навчання ви будете:

 

Знати: асортимент, рецептури, кулінарну характеристику та технологію виготовлення страв і напоїв; види меню, правила і порядок запису, подання страв та напоїв; види і призначення посуду, приборів, столової білизни; правила експлуатації торговельно-технологічного обладнання, електронно-касових апаратів тощо.

 

Вміти: готувати зал до обслуговування споживачів, приймати замовлення, отримувати і подавати страви і напої, оформляти рахунки, здійснювати сервіровку столів.

 

Бармен 4 розряду

 

Після навчання ви будете:

 

Знати:  асортимент, рецептури, технологію виготовлення та правила оформлення і відпуску напоїв, закусок, страв, коктейлів та кондитерських виробів, правила етикету, експлуатацію технологічного обладнання, реєстраторів розрахункових операцій, іноземну мову міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму.

 

Вміти:  обслуговувати споживачів,  готувати напої та коктейлі, холодні і гарячі, закуски, складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари., відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками, забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання, оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані, вести необхідний облік. 

 

Заробіток та перспективи зайнятості

 

Заробітна плата залежить від результатів праці і визначається  тарифними  ставками, різноманітними надбавками, доплатами, додатковими винагородами, преміями за результатами, а також якістю роботи. Розмір заробітної плати залежить від кваліфікаційного рівня працівника його розряду та конкретно відпрацьованого часу.

Оплата праці на приватних підприємствах  здійснюється на підставі контракту, в якому після двобічної домовленості, визначається розмір заробітної  плати.

 

Сьогодні професія офіціанта та бармена  дуже затребувана тому, що жоден ресторан, кафе, бар, місце продажу напоїв та їжі неможливе без них. Завдяки створенню розгалуженої мережі державних і приватних кафе, ресторанів, барів, туристичних центрів потреба в офіціантах та барменах існує постійно.