Нас відвідали:

бесплатный счетчик посещений

Контакти

Телефон приймальної комiсiї:

(097) 2113947
(067) 7646700

Адреса: Україна, Одеська область, м. Ізмаїл, 68600,

вул. Фанагорійська, 7

Кухар 5-го розряду

 

Кулінарія – це мистецтво. Кухар – це професіонал, який несе людям своєю працею хвилини насолоди, адже так приємно подивувати смачною та оригінальною стравою у банкетному виконанні. Кухар – це той чарівник, який створює казку, з-під його рук виходять справжні шедеври кулінарної майстерності.

Основний зміст функціональних обов’язків в кухаря залежить від того який кваліфікаційний розряд йому присвоєно.

 

 

Сучасний кухар повинен знати:

  •     Технологію приготування усіх видів страв та кулінарних виробів, особливості приготування національних. Фірмових страв іноземних кухонь;
  •          Правила оформлення та подачі порційних страв на замовлення;
  •          Правила  складання банкетного  меню;
  •          Приготування різних видів тіста та виробів з нього;
  •          Основи, значення та технологію приготування  дієтичного та дитячого харчування;     
  •          Ознаки доброякісності харчових продуктів та органолептичних методів їх визначення; 
  •          Умови строки зберігання та реалізація сирої та готової  продукції, напівфабрикатів
  •          Вихід готових виробів;
  •          Правила особистої гігієни;
  •          Дотримуючись правил охорони праці, внутрішнього розпорядку і вимог пожежної безпеки.

 

 Види праці: ручна, механізована, автоматизована; одиночне чи масове виробництво.

Технологічний процес приготування їжі складається  з кількох стадій та операцій.  Кухар, насамперед, виконує такі  операції: прийом сировини переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв. Але сьогодні вже більшість трудомістких операцій здійснюють машин, механізми та автомати.

 

Асортимент страв, які пропонуються відвідувачам, залежить від типу підприємництва громадського харчування. Так,у ресторанах він ширший та більш різноманітний. Причому страви готують за індивідуальними замовленнями використовуючи підвищені норми закладення продуктів. Зовсім інша ситуація в закладах громадського харчування, де виробництво носить масовий характер, зокрема на фабриках-заготівельнях та фабриках-кухнях.

 

Після навчання ви будете:

 

Знати: рецептури, технологію виготовлення, вимоги до якості, терміни та умови зберігання страв, правила експлуатації технологічного обладнання, використання виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів.

 

Вміти: готувати страви та кулінарні вироби із застосуванням різних способів кулінарної обробки; порціону вати та видавати страви.

 

Заробіток на перспективи зайнятості

 

Кухар – одна з найбільш відомих і популярних професій. Потреба в цих фахівцях постійна. Велике значення мають досвід роботи, розряд та ділові якості кухаря. Підвищують шанси на працевлаштування набуття кваліфікації кухаря суднового та кондитера. У великому ресторані та в маленькому кафе, на базах відпочинку та теплоходах працюють кухарі. Це одна з небагатьох професій, якої постійно потребують підприємства України.